Blic vijest

Sport

Bišćani dominirali na biciklističkim utrkama u Zenici

Izvor vijesti:
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U subotu u Zenici su se održale dvije biciklističke utrke: Otvorena brdska utrka Premijer lige BiH "Uspon na Smetove" i Kriterijska utrka "Ulicama Zenice".

Bišćani dominirali na biciklističkim utrkama u Zenici

Nastupilo je 15 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore,  a među njima i dva kluba sa USK, BK "Bihac'74"  i KES "URBAN X" Bosanska Krupa.

Bišćani su nastupili sa osam vozača u kategorijima mladi kadeti, kadeti, juniori i masteri A i okitili se sa šest medalja.

Na brdskoj utrci Premijer lige BiH "Uspon na Smetove" u kategoriji mlađ kadeti Ibrahim Alagić (BK BIHAC'74), zauzeo je prvo mjesto, u kategoriji kadeti prvo mjesto je zauzeo Nedžad Mahmić (KES URBAN X Bos. Krupa), drugo mjesto Faris Delić (BK BIHAC'74) i Isak Muslić (BK BIHAC'74), a u kategoriji juniori drugi je bio Muhamed Liha (BK BIHAC'74), te u kategoriji master Amir Bašanović (BK BIHAC'74) zauzeo je treće mjesto.

Na drugoj kriterijskoj utrci Ulicama Zenice u kategoriji kadeti Nedžad Mahmić (KES URBAN X Bosanska Krupa) ponovio je trijumf osvojivši prvo mjesto ispred Frana Lubarića (SOKOL Vinkovci RH) i Isaka Muslića (BK BIHAC'74). U kategorijama juniori i mlađi kadeti dominirali su vozači iz Hrvatske, dok su vozači iz srbijanskih klubova dominirali u kategoriji elite.

Bišćani Đulaga Terijić i Mujo Kurtović koji su se također takmičili osvojili su druga mjesta u svojim kategorijama.

Vijest sadrži oznake: bihac usk biciklizam BK "Bihac'74" KES "URBAN X"
Ocjeni ovaj članak:
0

Komentari

Anketa: Bolje sutra

Da li vjerujete u promjene nakon izbora