JP RTV Bihać u štrajku zbog kašnjenja plata

JP RTV Bihać u štrajku zbog kašnjenja plata

Izvor: Bihac.net | Objavljeno na dan 17.04.2017 - 12:18


Zbog nagomilanih finacijskih problema i koji su krenuli još sredinom godine, te koji su kulminirali u tekućoj, sindikalna podružnica JP "RTV BIHAĆ" je odlučila da krenu sa štrajkom upozorenja koji će trajati sedam dana a nakon čega će, ukoliko se situacija ne izmjeni, biti primorani da stupe u generalni štrajk.

"Banke prijete pojedinim uposlenicima pljenidbom imovine i pokretanjem hipoteka, a tužbe i slične mjere najavljuju i preduzeća kojima radnici moraju redovno plaćati račune za režije" saopćili su su iz sindikalne organizacije.

Zadnju platu uposlenici "RTV Bihać" su dobili 03.03. a to je bila plata za oktobar prošle godine, te potražuju plate za novembar i decembar 2016, te januar, februar i mart 2017. godine. Iz sindikata su naveli da su stupili u kontakt sa svim Vjećnicima koji trenutno participiraju u Gradskom vijeću i da su od svih dobili pozitivan odgovor i uvjeravanja da će im pomoći ali ta pomoć i dalje izostaje.

"Veliki broj nas je kreditno opterećen, potrošačka korpa raste iz dana u dan i svako kašnjenje plata za nas je dodatni teret i briga" navode iz JP "RTV BIHAĆ"

Uz Sindikalnu podružnicu JP "RTV Bihać", svim raspoloživim kapacitetima stoji i Sindikat grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH, kao krovna organizacija za zaštitu radničkih prava a iz JP "RTV Bihać" mole svoje cijenjene slušatelje za razumjevanje i podršku kao i do sada u proteklih 51 godinu.

 

Dodaj komentar na ovu vijest

Bihac.net na Facebook-u