Kemal Baysak, počasni građanin Bihaća posjetio Gradsku upravu Bihać

Kemal Baysak, počasni građanin Bihaća posjetio Gradsku upravu Bihać

Izvor: Bihac.net | USKinfo.ba Objavljeno na dan 13.07.2017 - 15:10


U posjeti Gradskoj upravi Bihaća danas je boravio Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul BiH u Izmiru i počasni građanin Bihaća, te predstavnici Federacije udruženje kulture BiH u Turskoj. Posjetu Bihaću počasni konzul Baysak iskoristio je da se upozna sa aktuelnim stanjem u gradu Bihaću, sa posebnim akcentom na uspostavu saradnje u oblasti kulture između grada Bihaća i prijateljskih gradova u Turskoj.

„Želimo uspostaviti saradnju i u oblasti kulture i mislim da smo na dobrom putu da to i uradimo jer Bihać ima šta ponuditi kada je u pitanju kultura i raduje me spremnost predstavnika grada da se osnaže kontakti sa prijateljskim gradovima u Turskoj, a posebno u oblasti turizma, privrede i poljoprivrede“- kazao je počasni konzul Baysak.

Zahvalivši se na dosadašnjem angažmanu na promociji grada Bihaća i njegovih prirodnih ljepota, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, kazao je da su osobe poput počasnog konzula Baysaka najbolji ambasadori Bihaća u svijetu i najbrži put kako se konkretne ideje mogu realizirati u djela.

„Svako ko promoviše naš grad i njegov potencijal u svim oblastima izuzetno je dobro došao i veliki respekt i uvažavanje ima od strane lokalne zajednice. To počasni konzul i počasni građanin Baysak sasvim sigurno ima u gradu Bihaću i sretni smo što i dalje želi pomoći Bihaću kroz svoj rad i svoja poznanstva“- kazao je predsjedavajući Župa.
 

Dodaj komentar na ovu vijest