VIDEO - Budi i ti mali svijet: Teletović, Musa i Tuka za djecu s poteškoćama u razvoju

VIDEO - Budi i ti mali svijet: Teletović, Musa i Tuka za djecu s poteškoćama u razvoju

Izvor: Bihac.net | radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 11.08.2017 - 11:29


Udruženje 'Mali svijet' i međunarodna organizacija 'World Vision BiH' zajednički su započeli kampanju 'Budi Mali svijet' čiji je cilj osposobiti Centar za ranu intervenciju Mali svijet u tuzlanskoj regiji.

Od početka kampanje, krajem juna, veliki broj stanovnika BiH dao je podršku ovoj inicijativi. Kampanji su se, među ostalim, pridružili i košarkaši Mirza Teletović i Džanan Musa te atletičar Amel Tuka.

"Obaveza nas velikih je da im obezbijedimo sve što je u našoj moći kako bi imali sretno i bezbrižno djetinjstvo i postali ponosni građani jedne bolje BiH. Ja sam Mali svijet! Budi i ti!", poručio je Teletović u video klipu podrške kampanji.

Osposobljavanje Centra za ranu intervenciju Mali svijet od iznimne je važnosti za pružanje podrške djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. U novoj zgradi i sa savremenom opremom, centar će omogućiti djeci da iskuse sigurno, brižno i osnažujuće okruženje koje će im pomoći da dostignu svoj puni potencijal.

Ukupni iznos potreban za osposobljavanje ovog centra u novim prostorijama je 176.000 KM. Sredstva će biti iskorištena za ugradnju grijanja, prilagodbu potkrovlja zgrade u prostor za individualne radionice, te opće opremanje zgrade i dvorišta, kao i nabavku opreme za neuro-feedback terapiju.

Organizatori poručuju da se kampanja može podržati stavljanjem videa podrške na društvene medije uz #BudiMaliSvijet, te dijeljenjem sadržaja kampanje na društvenim mrežama.

Novčane priloge moguće je uplatiti na račun broj 1610000000000011 sa svrhom doznake Podrška osnivanju Centra za ranu intervenciju, partija broj 030001615-1. Za uplate online dostupna je i web platforma www.gofundme.com/bethelittleworld, saopćeno je iz World Visiona BiH.

Dodaj komentar na ovu vijest